Hälsans fisk

Serverar: 4 portioner

Bara fisk och grönsaker! Snabb tillagning gör att de olika ingredienserna behåller sin smak och sina näringsämnen. Endast 211 kcal/portion.

Ingredienser

  • 800 g filé av abborre
  • 1 liten kinakål
  • 3 små morötter
  • 1 liten zucchini
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk provencalska örter
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Halvera kinakålen och ta bort den vita stammen. Skölj kålen och strimla i fina strimlor.
    2. Skölj och skala morötter och zucchini i mycket tunna skivor. Skölj fiskfiléerna i rinnande vatten och låt dem rinna av. Droppa över citronsaft.
    3. Blanda grönsakerna och lägg dem i en ångkoksinsats. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Salta, peppra och strö över örterna.
    4. Koka upp buljongen i en kastrull. Botten bör vara täckt med minst 3 cm vätska. Sätt ångkoksinsatsen ovanpå. Täck över med tättslutande lock och låt fisken och grönsakerna ångas i 7-10 minuter.
    5. Värm 4 tallrikar i ugnen. Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikarna och droppa över lite buljong. Servera med bröd.
    6. Istället för abborre går det bra att använda torsk.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gi-mat – vara eller icke vara?
    GI – inneordet på varje svensks läppar. GI som i God Innemat. GI som I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben