Hälsobitar med havtorn och hasselnötter

Serverar: 16 portioner

Ett lättbakad och hälsosamt bröd, fullt med energi som inte behöver jäsa. Går utmärkt att frysa in för de dagar när energin tryter.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl hasselnötter
  • 1½ dl aprikoser
  • 1 litet äpple
  • 3 dl dinkelflingor
  • 5 dl rågsikt
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk honung
  • 3½ dl vaniljyoghurt
  • 1 dl havtorn, frysta
  • Garnering
  • Dinkelflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rosta solroskärnor och hasselnötter i en torr stekpanna. Hacka aprikoserna i bitar. Riv äpplet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt rivet äpple, honung och yoghurt, och rör om till en kladdig smet.
    3. Vänd ner havtornen och bred ut smeten i en långpanna, ca 24x34 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med dinkelflingor och lite rågmjöl. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt det svalna på ett galler och skär det i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben