Hallon- och blåbärskaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt och jättegott. Passar perfekt om man vill mysa till det lite extra.

Ingredienser

  • 50 g flytande margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • 2-3 dl blåbär
  • 1-2 dl hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175º. Vispa ägg och socker poröst. Rör sedan ned vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver ordentligt. Tillsätt slutligen margarin och mjölk och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en rund bakform (helst med avtagbar botten). Häll i smeten och strö sedan bären över smeten i mitten av kakan så att du får en kant över längst ut på kakan. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan får en fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben