Hallon- och rabarbersylt

Det här goda receptet på sylt med hallon och rabarber kommer från konditormästare Jan Hedh.

Ingredienser

  • 750 g hallon
  • 250 g skalade rabarber, netto
  • 800 g socker
  • 75 g citronsaft
  • Instruktioner

    1. Finhacka rabarbern och blanda den med hallon, socker och citronsaft. Koka till 105 grader med en termometer under omrörning då och då. Tvätta ner kastrullens insida då och då med en pensel. Tag bort eventuellt skum med en skumslev. Har du ingen termometer så gör ett syltprov på en kall tallrik istället.
    2. Häll genst upp sylten på steriliserade syltburkar och skruva på locken med en gång och vänd burkarna upp och ner och låt stå tills nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PethraD 10 juni 2012

    En god sylt men tycker nog att hallonen tar över smaken lite för mycket. Kommer att göra om receptet men då testa att ta i lite mer rabarber och mindre hallon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben