Hallonkompott med mascarponefluff

Serverar: 4 portioner

Sötsyrlig och lättlagad hallondessert toppad med fluffig mascarpone.

Ingredienser

  • 150 g hallon
  • 1 msk socker
  • ½ msk pressad citron
  • Fluff
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 100 g mascarponeost
  • Garnering
  • 2 msk skalade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft. Låt koka ca 2 minuter. Fördela kompotten i glas och låt kallna.
    2. Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggula, socker och citronskal fluffigt. Rör i mascarponeosten och vänd i äggvitan.
    3. Fördela fluffet på kompotten. Hacka nötterna och strö dem över desserten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben