Hallonkompott med mascarponefluff
Serverar:
4 portioner
Sötsyrlig och lättlagad hallondessert toppad med fluffig mascarpone.
Ingredienser
150 g hallon
1 msk socker
½ msk pressad citron
Fluff
1 ägg
2 msk socker
1 tsk rivet citronskal
100 g mascarponeost
Garnering
2 msk skalade pistaschnötter
Instruktioner
Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft. Låt koka ca 2 minuter. Fördela kompotten i glas och låt kallna.
Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggula, socker och citronskal fluffigt. Rör i mascarponeosten och vänd i äggvitan.
Fördela fluffet på kompotten. Hacka nötterna och strö dem över desserten.
Liknande recept
Plätthjärtan med hallonkompott
4
Mandelpaj med rabarberkompott
6-8
Crema pasticcera med halloncoulis
30 min
4
Chokladpannacotta med hallon
2-4
French Toast med kardemummadoftande fikon- och hallonkompott
4
Lyxig hallonmousse
5
8
Trifle med chokladkolakakor, vanilj och hallon
4
Chokladtårta med hallon och mascarpone
Kokosmusslor
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!