Plättar som jag dagen till ära gör i en liten "hjärtpanna". Gör annars i plättlagg eller stora pannkakor och tryck ut hjärtan med pepparkaksformar. Servera med glass och hallonkompott.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ½-4 dl mjölk
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
Hallonkompott
1 ask hallon, 200 g
2 msk strösocker
4 msk vatten
Till servering och garnering
Gräddglass
Florsocker
Instruktioner
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och till sist ägget. Smaksätt med vaniljsocker. Smält smöret i stekpannan och häll tillbaka det i smeten. Grädda i plättlagg, hjärtpanna eller stekpanna tunna och fina pannkakor.
Gör kompotten. Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt bara koka samman hastigt tills sockret löst sig. Servera hjärtana två och två med vaniljglass mellan. Ringla över hallonkompotten och pudra till sist över florsocker.