Plätthjärtan med hallonkompott

Serverar: 4 portioner

Plättar som jag dagen till ära gör i en liten "hjärtpanna". Gör annars i plättlagg eller stora pannkakor och tryck ut hjärtan med pepparkaksformar. Servera med glass och hallonkompott.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 3 ½-4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Hallonkompott
  • 1 ask hallon, 200 g
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • Till servering och garnering
  • Gräddglass
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och till sist ägget. Smaksätt med vaniljsocker. Smält smöret i stekpannan och häll tillbaka det i smeten. Grädda i plättlagg, hjärtpanna eller stekpanna tunna och fina pannkakor.
    2. Gör kompotten. Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt bara koka samman hastigt tills sockret löst sig. Servera hjärtana två och två med vaniljglass mellan. Ringla över hallonkompotten och pudra till sist över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben