Hallonmuffins

Serverar: 12 portioner

Vanliga enkla hallonmuffins utan tillsatser och utan frosting.

Ingredienser

  • 125 g smör el margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Rör smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen och rör i mjölken.
    3. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smörblandningen. Rulla hallonen i mjöl och rör ner i smeten.
    4. Häll över smeten i lagom stora formar och grädda i ugnen i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    minhugo 24 juni 2009

    det står inte i receptet i vilken höjd i ugnen man skall ha dom?

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben