Hallontårta

Serverar: 12-15 portioner

Lägg ihop tårtan dagen före festen så blir den ännu saftigare.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl hett vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Fyllning 2
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl hallon
  • Garnering
  • 3-4 dl grädde
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt vattnet lite i taget mot slutet. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Häll i smord och bröad 2-litersform. Grädda längst ner i ugnen ca 40 minuter. Låt kakan stå en stund innan den stälps upp.
    2. Fyllning 1 : Riv skalet på citronerna och pressa ur saften ( ca 1 1/4 dl ). Vispa ihop ägg, socker,skal och saft i en kastrull. Sjud under vispning till en tjock kräm. Rör ner smöret. Låt kallna. Vispa grädden hårt och blanda med krämen.
    3. Fyllning 2 : Vispa grädden. Blanda med hallon. Dela kakan i 3 bottnar. Bred citronkrämen på en. Lägg på nästa och täck den med hallongrädden och resten av citronkrämen. Lägg på den sista botten.
    4. Garnering: Vispa grädden och bred ovanpå tårtan och runt kanten. Toppa med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben