Halloumi - Fingerpiroger

Serverar: 20 portioner

Älskar dessa piroger

Ingredienser

  • Deg
  • 1/2 kg vetemjöl
  • 2 1/2 dl Fontana apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 1/4 dl Fontana olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g Fontana Halloumi (riven)
  • 125 g riven cheddarost
  • 1/2 dl färsk mynta , hackad
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 vispat ägg för att pensla pirogerna
  • svartpeppar
  • sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Deg: Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt olivolja och blanda noga. Häll ner apelsinjuicen och därefter vatten, lite i taget. Låt degen vila i 20 minuter.
    2. Fyllning: Rör samman ingredienserna. Dela degen i lika stora delar. Kavla ut dem till en oval form. Fyll degen med ca 1 msk av fyllninen och tryck ihop längs kanten. Lägg pirogerna i en smord ugnsform och pensla med ett uppvispat ägg. Strö sesamfrö över och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20-25 minuter eller till dess att de får en gyllenbrun färg. Halloumi fingerpiroger passar perfekt till en buffé eller till kaffe eller te.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben