Halstrad gräddbräserad makrillfilé med spenat

Serverar: 4 portioner

Leif Mannerströms goda makrillfilé är sagolik. Prova! Snabbt går det också.

Ingredienser

  • Ca 800 g makrillfiléer
  • Vetemjöl till panering
  • Smör till stekning
  • 5 dl vispgrädde
  • Pressad citronsaft
  • Hackad dill
  • Hackad gräslök
  • 400 g färsk bladspenat
  • 1 purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Citronklyftor
  • Servering
  • Eventuellt kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Mjöla och stek makrillfiléerna i smör tills de får fin färg på bägge sidor. Häll i grädden i stekpannan och låt koka ihop lite. Smaka av med citronsaft, salt, peppar, hackad dill och gräslök.
    2. Rensa och skölj spenaten. Strimla purjolöken. Fräs i smör i en kastrull. Salta och peppra.
    3. Servera den gräddbräserade makrillen på spenaten i en djup tallrik och garnera med en citronklyfta. Servera eventuellt kokt färskpotatis till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben