Halstrad sej med blomkålssoppa, chiliräkor och mangold

Serverar: 4 portioner

En färggrann och festlig måltid.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 8 dl gammaldags mjölk, alt 3% mjölk
  • 600 g långa eller sej
  • 100 g färska skalade räkor
  • ½ medelstark chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1 knippe mangold
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Finhacka hela blomkålen, både buketter och stam. Koka upp mjölken och lägg i blomkålen. Koka på stark värme max 7-8 minuter. Den ska vara helt genommjuk. Mixa med stavmixer eller i en kannmixer. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Skär fisken i små bitar och hetta upp en stekpanna på medelstark värme. Stek fisken på en sida i rapsolja tills den är gyllenbrun, ca 5 minuter. Vänd på fisken och låt ligga i 1 minut. Lyft sedan och lägg fisken på papper och låt rinna av.
    3. Finhacka vitlöksklyftan och finstrimla chilifrukten. Lägg i chili, vitlök och finhackad purjolök i stekpannan och rör om i 1 minut. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
    4. Lägg upp fisken i en djup tallrik, häll på soppan och avsluta med räkor och mangold. Servera surdegsbröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben