Halstrade pilgrimsmusslor med grön sparris och balsamicocream

Serverar: 4 portioner

Fräsch och lätt förrätt. Dessutom väldigt GOD!

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor
  • Olivolja till halsring
  • 8 gröna sparrisar
  • 50 g bacon, finskuret
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk strimlad persilja
  • Smör till stekning
  • Svartpeppar
  • Lite flingsalt
  • Balsamicocream
  • Instruktioner

    1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
    2. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör. Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
    3. Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.
    4. Arrangera snyggt på tallrikar och droppa över balsamicocream Servera bums.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben