Hasselnöts och kaffebollar

Serverar: 16 portioner

Underbart goda bollar av knapriga, rostade hasselnötter, mörk choklad och en skvätt kaffe.

Ingredienser

  • 100 g rostade, skalade hasselnötter
  • 1 dl dinkelflingor
  • 50 g mörk choklad 70%, finriven
  • 25 g Arla svenskt smör, rumsvarmt
  • 1 äggula
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kallt starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Mixa 2/3 av hasselnötterna tillsammans med dinkelflingorna till smulor. Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe.
    2. Mixa tills det bildar en boll.
    3. Hacka de resterande nötterna fint och lägg på en tallrik. Forma bollar av smeten och rulla dem i nöthacket. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    micheklo 5 mars 2011

    Jättegoda :) Hoppade över äggulan och tog lite mer smör istället och bytte dinkelflingor mot havregryn. Smakade godare än vanliga chokladbollar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben