Hasselnötsmaräng med sommarbär, choklad och kokos

Serverar: 10 portioner

Detta är en bra tårta om ni har ont om kylutrymme och gästerna är många. Bottnarna kan bakas i förväg och förvaras i rumstemperatur.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl maizena majsstärkelse
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 nektarin
  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl torkade kokosflagor, chips
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk grovriven mjölkchoklad, ca 25 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort skalet i en ren kökshandduk och finhacka.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vänd ner nöthacket i marängsmeten. Blanda florsocker och majsstärkelse och sikta ner i marängsmeten. Spritsa eller bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt kallna.
    3. Topping: Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Blanda försiktigt ner yoghurten. Kärna ur och skär nektarinen i klyftor. Snoppa jordgubbarna och dela dem. Rosta ev kokosflagorna i torr panna. Bred gräddyoghurten över marängbottnen. Strössla över bär, nektarin, kokos och choklad och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben