Havre- och lingonbullar

Serverar: 15 portioner

Saftiga och goda glutenfria bullar med smak av havre och lingon.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk fibrex
  • 3 dl rena havregryn
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk salt
  • Ca 10 dl fin glutenfri mjölblandning, 600g
  • Topping
  • Rena havregryn
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
    2. Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Stjälp upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med vatten och strö över rena havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben