Havregrynskaka med lingon

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är en enkel men god efterrätt. Man kan äta den både ljummen och kall. Vaniljsås passar bra till, men också glass eller lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • Smör eller margarin till formen
  • 2 dl rårörda, syrliga lingon
  • 1 dl farin
  • 4 dl mjölk
  • Smör eller margarin
  • Instruktioner

    Lägg hälften av havregrynen i en smord, ugnssäker form. Lägg lingonen över och strö farin över lingonen. Täck med resterande havregryn, häll över mjölken och klicka på litet matfett. Grädda i 200° ca 35 minuter eller tills havregrynen sugit åt sig vätskan och rätten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben