Havresmulpaj med äpple och rabarber

Den här går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • ½ kg äpplen
  • 1/4 kg rabarber
  • Smör eller margarin till formen
  • Strösocker, valfritt
  • 75 g smör eller margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • Knappt 3 dl havregryn, ca 100 g
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Ansa rabarberna och skär dem i tunna skivor.
    2. Smörj en aluminiumform lätt och lägg rabarberskivorna i botten. Lägg äppelklyftorna över. Strö lite socker mellan frukten om så önskas.
    3. Blanda matfett, socker och havregryn till en grynig massa. Strö massan över äpplena så att de täcks.
    4. Grädda pajen i 200 grader tills frukterna är mjuka och ytan fått ljusbrun färg. Beräkna ca 20 minuter. Låt pajen kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben