Havresmulpaj med äpple och rabarber
Den här går utmärkt att frysa.
Ingredienser
½ kg äpplen
1/4 kg rabarber
Smör eller margarin till formen
Strösocker, valfritt
75 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
Knappt 3 dl havregryn, ca 100 g
Instruktioner
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Ansa rabarberna och skär dem i tunna skivor.
Smörj en aluminiumform lätt och lägg rabarberskivorna i botten. Lägg äppelklyftorna över. Strö lite socker mellan frukten om så önskas.
Blanda matfett, socker och havregryn till en grynig massa. Strö massan över äpplena så att de täcks.
Grädda pajen i 200 grader tills frukterna är mjuka och ytan fått ljusbrun färg. Beräkna ca 20 minuter. Låt pajen kallna.
Liknande recept
Rabarber - och äpple smulpaj
4.7
3
Minipajer med rabarber och äpple
35 min
6
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Rabarber och jordgubbsrutor
5
2
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!