Minipajer med rabarber och äpple

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Små söta portionspajer.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 4 rabarberstjälkar
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Blanda mjöl och matfett i en bunke och avsluta med ett par matskedar iskallt vatten. Låt degen gå ihop ordentligt och ställ den kallt en halvtimme före utbakning. Skär rabarberna i bitar. Skala och kärna ur äpplena. Skär fruktköttet i bitar. Blanda rabarber och äppelbitar i en skål och krydda med socker, kanel. Pudra över potatismjöl och blanda väl Dela degen i två delar, lägg in ena i kylen medan du trycker ut den andra i formarna. Gärna formar med lös botten. Fyll pajerna med rabarber och äppelblandningen. Ta andra degen dela i 6 bitar och gör lock genom att platta till degen mellan händerna. Skär några snitt på varje pajlock när de är på plats. Gädda 225 grader i 20 minuter. Serveras ljumna med vaniljgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben