Hembakade tekakor

Serverar: 20 portioner

Inget går upp mot hembakt!

Ingredienser

  • 5 dl lättmjölk
  • 2½ dl havregryn
  • 1 pkt jäst
  • 1 tsk smör och rapsolja
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Häll mjölken över havregrynen, låt stå 1 timme. Smula ner jästen och häll över övriga ingredienser. Blanda till en deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Knåda smidig på mjölat bakbord. Forma bullar och kavla ut till kakor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel. Låt jäsa övertäckt ytterligare 20-30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (1)

    solstralen 12 november 2008

    Dessa tekakor var supergoda. Hade inga vanliga havregryn utan tog fiberhavregryn istället. Barnen hjälpte mig i bakningen och det var en riktig hit. Kommer absolut göra dessa igen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben