Hemlagad julsenap med smak av ingefära och kardemumma

Twista till din senap med de goda smakkompisarna ingefära och kardemumma.

Ingredienser

  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 3½ msk gula senapsfrön
  • 2 msk bruna senapsfrön
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 4 msk rårörsocker
  • 1½ tsk salt
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Värm vinäger och vatten så att det nästan kokar, ta av från värmen och rör ner senapsfröna. Plasta eller lägg lock på kastrullen och låt dra 1 timme.
    2. Skala och riv ingefära och mortla kardemummakärnorna grovt. Häll senapsfröblandningen i en mixer tillsammans med ingefära, kardemumma, socker och salt. Mixa ca 5 minuter. Avsluta med oljan.
    3. Lägg senapen i en burk med lock och ställ kallt i 1-2 dagar innan den används.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben