Hemlagad leverpastej

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

På danskt sätt

Ingredienser

  • 400 g kalvlever
  • 300 g späck evt. rökt
  • 4-6 ansjovis
  • 1 lök
  • 1 äpple
  • 1 tsk hackad timjan
  • 50 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 tsk nejlikor
  • 200 g bacon
  • 250 g champinjoner
  • Instruktioner

    Hacka lever, späck, sill, lök och äpple i en köttkvarn Smält smöret tillsätt mjöl och späd med mjölk och låt koka upp. Ta bort den från spisen och låt svalna. Blanda levermassan tillsammans med ägg och salt och peppar, nejlikor och hackad timjan. Lägg massan i en smord form och baka den i vattenbad i ca 1 timme och 15 min på 175 grader. Serveras ljummen med sprödstekt bacon och massor av rostad svamp.

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben