Hemlagad leverpastej
Serverar:
1 portioner
Tid:
2 timmar
Hemlagad leverpastej som du lagar själv
Ingredienser
400 g svinlever, i bitar
1 gul lök, i klyftor
1 liten burk ansjovisfiléer, avrunna 100 g
2 ägg
1 dl grädde
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
½ tsk smulad timjan
Instruktioner
Du behöver också: en matberedare
Värm ugnen till 175°.
Kör lever, lök och ansjovis till en jämn smet i matberedare.
Knäck ner äggen och tillsätt grädde, mjöl, salt och kryddor. Kör så att allt blandas väl.
Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda ca 1 timme eller till innertemperatur 70°
Liknande recept
Hemlagad marsipan
5
3
Smörgåstårta med leverpastej
5
15
1
Hemlagad remouladsås
4.7
10 min
5
5
Leverpastej -Dansk Leverpostej - ”Den lille hüttemeiers Leverpostej”
5
1 h 15 min
5
1
Hemlagade hamburgare
1
4
Ugnsbakad Leverpastej
5
1
Grovmalen leverpastej
5
2 h
15-20
1
Leverpastej
2
1 h 40 min
2
Hemlagad pyttipanna
35 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!