Hemlagad leverpastej

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Hemlagad leverpastej som du lagar själv

Ingredienser

  • 400 g svinlever, i bitar
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 liten burk ansjovisfiléer, avrunna 100 g
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • ½ tsk smulad timjan
  • Instruktioner

    1. Du behöver också: en matberedare
    2. Värm ugnen till 175°.
    3. Kör lever, lök och ansjovis till en jämn smet i matberedare.
    4. Knäck ner äggen och tillsätt grädde, mjöl, salt och kryddor. Kör så att allt blandas väl.
    5. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda ca 1 timme eller till innertemperatur 70°

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben