Låt en hemlagad nyponsoppa kröna middagen, utflyktsryggan och träningsbagen i höst! Servera gärna med en klick vaniljglass och grovkrossade mandelbiskvier.
Ingredienser
2 dl torkade nypon
1/2 citron (skalet av)
1/2 vaniljstång
1/2 dl strösocker
10 dl vatten
1/2 msk potatismjöl
Instruktioner
- Blötlägg nyponen ca 5 min.
- Skrubba citronen väl i ljummet vatten och riv skalet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka nyponen i halva mängden vatten med citronskal och vaniljstång/frön tills nyponskalen mjuknar, ca 10 min. Lyft ur vaniljstången. Mixa soppan med en stavmixer och häll av i en sil.
- Koka upp återstående vatten tillsammans med sockret tills det smälter. Blanda ner nyponsoppan, koka upp och red av med potatismjöl utrört i lite vatten.
- Ät soppan varm, ljummen eller kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)