Hemlagad nyponsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Låt en hemlagad nyponsoppa kröna middagen, utflyktsryggan och träningsbagen i höst! Servera gärna med en klick vaniljglass och grovkrossade mandelbiskvier.

Ingredienser

  • 2 dl torkade nypon
  • 1/2 citron (skalet av)
  • 1/2 vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
  • 10 dl vatten
  • 1/2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Blötlägg nyponen ca 5 min.
    2. Skrubba citronen väl i ljummet vatten och riv skalet. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    3. Koka nyponen i halva mängden vatten med citronskal och vaniljstång/frön tills nyponskalen mjuknar, ca 10 min. Lyft ur vaniljstången. Mixa soppan med en stavmixer och häll av i en sil.
    4. Koka upp återstående vatten tillsammans med sockret tills det smälter. Blanda ner nyponsoppan, koka upp och red av med potatismjöl utrört i lite vatten.
    5. Ät soppan varm, ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben