Lite roligare att göra det själv
Ingredienser
5 dl strukna mått mjöl, gärna dinkelsikt, durumvete eller special vete
1 msk olja
1 krm salt
3 ägg
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör i cirka 1 minut.
- Eller mät upp mjölet i en skål eller på ett bakbord. Vispa ihop ägg, äggulor, salt och olja.
- Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen. Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
- Täck över degen och låt den ligga i kylskåp minst 30 minuter.
- Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla och forma degen i pastamaskin. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
- Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...