Hemlagad Pasta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite roligare att göra det själv

Ingredienser

  • 5 dl strukna mått mjöl, gärna dinkelsikt, durumvete eller special vete
  • 1 msk olja
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör i cirka 1 minut.
    2. Eller mät upp mjölet i en skål eller på ett bakbord. Vispa ihop ägg, äggulor, salt och olja.
    3. Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen. Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
    4. Täck över degen och låt den ligga i kylskåp minst 30 minuter.
    5. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla och forma degen i pastamaskin. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
    6. Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben