Hemlagad sojamjölk

Serverar: 1 portioner

Enkelt recept för att göra din egen sojamjölk av sojabönor.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 135 g torra sojabönor
  • Instruktioner

    1. Skölj och blötlägg sojabönorna i rikligt med vatten över natten (eller minst 4 timmar).
    2. Lägg de svällda sojabönorna i en blender med filter (så sojabönsmassan kan separeras från mjölken) och häll i vattnet.
    3. Mixa på högsta effekt i ungefär 30 sekunder. Rör om bland sojabönorna och upprepa några gånger tills alla bönor har mixats.
    4. Häll över mjölken i en kastrull och låt det koka upp och låt det puttra en stund. Du kan eventuellt blanda i lite socker i mjölken efter egen smak.
    5. Sojamassan (Okara) som blir över kan användas i exempelvis vissa traditionella japanska maträtter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    a-lie 11 oktober 2010

    Kanonenkelt recept på hur man gör egen sojamjölk. Har ingen blender så jag silade drycken i en nätsil efter att ha mixat den..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben