Hemlagat tunnbröd med dillfrö
Serverar:
10-12 portioner
Perfekt norrländsk förrätt - vickning.
Ingredienser
25 g Norrmejerier Smör
5 dl Norrmejerier Mjölk
25 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
1 tsk dillfrö
1 tsk hjorthornssalt
Ca 12-13 dl ljust dinkelmjöl
Instruktioner
Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm blandningen ljummen till ca 27°.
Smula jästen och rör ut med lite av degvätskan. Häll över resterande degvätska, sirap, salt och dillfrö.
Blanda mjöl och hjorthornssalt och arbeta samman till en smidig deg.
Låt jäsa i bunken under en handduk i ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord.
Dela degen i ca 14 bitar och rulla till bullar. Låt jäsa övertäckta på bakbordet i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 275°. Ställ in plåtarna så de blir heta.
Kavla ut degen till tunna rundlar på väl mjölat bakbord. Kavla gärna sista gången med en kruskavel.
Sätt in en plåt i ugnen så den blir riktigt het. Ta ut plåten (var försiktig!) och flytta över kakorna på den varma plåten.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 1 minut. Låt dem svalna under en handduk så håller de sig mjuka.
Serveras med t.ex. gravlaxtartar.
Liknande recept
Hemlagad marsipan
5
3
Mjukt tunnbröd - Norrlandswrappers
5
2
Hemlagad remouladsås
4.7
10 min
5
5
Hemlagade hamburgare
1
4
Uppstekt tunnbröd med kall falukorv
5
10 min
1
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås
4
4
Mjukt tunnbröd - teriyakirullar
Tunnbröd på spisen
4.8
30
6
Gravad röding med västerbottensmousse och knaperstekt tunnbröd
5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!