Hermanssons köttfärsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Omtyckt köttfärsgratäng med smak av muskotnöt

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 2 gula lökar
  • 6 hg köttfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 kryddmått muskotnöt
  • 3 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • potatis
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärs och lök i margarin. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. häll i tomater, vatten och tomatpúré, låt puttra i 10 minuter. Skala och skiva potatis. Varva sedan potatis och köttfärsröra i smord ugnsfast form. Blanda osten med lätt uppvispad grädde och häll över. Grädda i 200 grader ca 40-50 minuter.
    2. Njut med god sallad till!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Molgan 24 augusti 2008

    En väldig god köttfärsröra. (Passar nog till lassange också.) Tack för ditt recept

    flaskfile 11 augusti 2009

    jätte gott

    osita 21 juni 2016

    Låter som en Moussaka med potatis 😀

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben