Het Biff stroganoff

Serverar: 4 portioner

Gott och billigt Het Biff stroganoff 1 portion = 578 kcal

Ingredienser

  • 500 gram strimlad biff (av nöt)
  • 100 gram finhackad gul lök
  • 100 gram champinjoner i skivor
  • 2 msk margarin, ev mjölkfritt
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk senap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st buljongtärning
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 dl gräddfil, ev låglaktosgräddfil (valio)
  • salt
  • peppar efter smak
  • 2.5 dl jasmineris
  • 200 gram grönsaksblandning, ärter, majs, paprika
  • Instruktioner

    1. Stek biff, lök och champinjoner i margarin en teflonpanna. Salta och peppra. Stek lite i taget och lägg sedan över det stekta i en gryta. Tillsätt tomatpuré, senap och vetemjöl. Rör om så att allt blandar sig.
    2. Vispa ur stekpannan med vatten och buljongtärning. Tillsätt buljongen till köttet. Rör och låt Stroganoffen koka i 5 minuter. Smaka av med sambal och ev mer salt och peppar. Rör till sist ner gräddfilen. Servera med kokt ris och grönsaksblandning som fått koka med de sista 5 minutrarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jonasC 1 juni 2010

    gräddfilen gjorde detta till någort extra. Gott var det!

    sofay 18 januari 2011

    Super gott :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben