Het böngryta!

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

När grönsaker smakar så här bra behövs inget kött!

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 rödlök
  • 4-5 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver
  • ¾-1 tärning grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 410 g kidneybönor
  • 198 g majs
  • 2 msk brun redning
  • Salt
  • Tillbehör
  • 4 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin. Finhacka chili, rödlök och vitlök. Skiva champinjonerna i cm-tjocka skivor och hacka paprikan i 2 cm stora bitar.
    2. Fräs paprika, chili, rödlök, champinjoner, vitlök och chilipulver i 3 min. Slå på krossade tomater, buljongtärning och låt småputtra i 10 min.
    3. Skölj av bönorna och låt bönorna och majsen rinna av i en sil. Slå i bönorna och majsen i grytan och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med ev. mer buljong eller salt. Red av och servera med en klick crème fraiche och ris.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben