Het fiskgryta från Thailand

Allévo Energi 291 kcal = 1217 KJ Kolhydrater 8,7 g Fett 16,8g Protein 25,7 g Fibrer 2,7 g

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • ½ röd chili
  • 3 tomater
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk sweet chili
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 100 g färska champinjoner
  • 600 g fisk i tärningar, färsk eller fryst
  • 1 kruka hackad koriander
  • ½ dl limejuice
  • Instruktioner

    1. Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken. Skölj chili, tomater och champinjoner. Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjoner i tjocka skivor.
    2. Fräs purjolök, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, fisksås sweet chili och grönsaksbuljong. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar. Lägg i koriander och smaka av med limejuice. Servera med nudlar eller jasminris.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    oslostina 7 januari 2012

    Jättegott! Eftersom mitt hushåll består av väldigt många tonåringa grabbar (=vandrande svarta hål) så lade jag till fyra-fem potatisar skurna i små kuber samt två röda paprikor i små bitar. Alla här gillar hyfsat stark mat så vi ökade mängden chili till två stycken plus en 3 cm bit hackad färsk ingefära men uteslöt sweet chilisåsen. Kommer absolut att göra igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben