Gott, snabblagat, smalt GI-recept. Har ätit det flera gånger. Funkar även att bjuda dina vänner på, gör då gärna en schysst grönsallad och ringla lite citronolivolja över och servera till.
Ingredienser
400 g fläskfilé
1 zucchini
4 salladslökar, små
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 röd chili, hackad
4 dl kokosmjölk, lätt
Rivet skal av 1 citron
0,5 st buljongtärning
Instruktioner
Skär fläskfilé i skivor. Skär zucchinin i bitar, salladslöken i tunna skivor och finhacka vitlök.
Stek fläskfilén i oljan tills den fått färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili, stek i två minuter och tillsätt zucchinibitar. Stek ytterligare fem minuter och smula i buljongtärning.
Häll i kokosmjölk och koka i 10-15 minuter. Riv i citronskal, rör runt.
Nä, smakade inte så mycket men nyttigt det var det