Het fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Grytor är tacksamma att göra och gott blir det.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500-600 g
  • 5 stora färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • 1 grön paprika
  • 1 röd chili
  • 3 msk fryst el. färsk persilja
  • 4 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk soja
  • ca 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläskfilén i skivor. Salta och peppra. Hacka lök, svamp, chili, bacon och paprika. Stek lök, svamp, chili och bacon tills allt är genomstekt. Lägg åt sidan. Stek köttbitarna på hög värme, tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll grädde, crème fraiche och persilja i stekpannan. Koka upp. Lägg baconblandningen på köttet. Lägg på paprika och häll över såsen. Låt stå i ugnen ca 15 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben