Het indisk kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

Underbar smakexplosion är vad denna goda gryta ger!

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk malen koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • ½-1 msk chiliflakes
  • ½ dl olivolja
  • 1 gul lök i klyftor
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • ½ dl grovriven ingefära
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • Råris
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en djup stekpanna med lock och bryn kycklingen. Lägg åt sidan. Stek de torra kryddorna i samma panna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills det börjar dofta.
    2. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut. Tillsätt kyckling, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 20-30 minuter med lock.
    3. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och råris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben