Het köttfärs- och parmasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Varm och god när det börjar bli kallt och ruggigt ute.

Ingredienser

  • 200 g mager nötfärs
  • 50 g parmaskinka
  • 1 msk margarin
  • 100 g lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g morot
  • 200 g potatis
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • 1,2 l köttbuljong
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl makaroner
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Fräs färs och parmaskinka i margarin i en stekgryta. Tillsätt hackad lök och finhackad vitlök och låt den bli glansig. Skala och riv morötter och potatis grovt, hacka paprikan i bitar. Blanda ner morötter, potatis, paprika, paprikapulver, cayennepeppar, köttbuljong och tomatpuré.
    2. Låt soppan koka i 15 minuter. Tillsätt makaroner och låt dem koka med i ytterligare 10 min. Finhacka persiljan och stör den över.
    3. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben