Het köttfärsgryta

Serverar: 4 portioner

Allt i ett - tack vare de matiga bönorna behövs ingen potatis, ris eller pasta som tillbehör. Smakrik och god med smak av mild anchochilipeppar som finns att köpa mald från Santa Maria. Servera gärna med tortillabröd så har du en het wrap!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk kokta kidneybönor, 400 g
  • 1 burk kokta svarta bönor, 400 g
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk oxfond
  • 3 krm anchochilipeppar
  • 1 dl chilisås
  • 3 msk tomatpuré
  • Några droppar tabasco
  • Tillbehör
  • 1 kruka persilja
  • Färsk spenat
  • 3 dl gräddfil
  • Eventuellt tortillabröd
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och vitlök, fräs i olivolja i en medelstor gryta. Lägg i köttfärsen och låt steka ihop ca 10 minuter. Häll ner kidneybönor, svarta bönor, krossade tomater och oxfond, låt puttra vidare.
    2. Rör om och låt koka ihop tillsammans med övrig smaksättning: anchochilipeppar, chilisås och tomatpuré. Smaka av till önskad het styrka med tabasco.
    3. Servera köttfärsgrytan med finhackad persilja, färsk spenat och en klick gräddfil. Servera eventuellt i en tortilla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben