Het kycklinggryta a lá Granfot

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Ett experiment som jag slängde ihop häromkvällen. Jag tycker det var det godaste jag gjort på länge, frugan fräste mest. :)

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • ½ - 1 dl vatten
  • 2 dl matl. grädde
  • 1 burk Crème fraiche
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • ½ tsk chiliflagor
  • En nypa spiskummin
  • 2 nypor paprikapulver
  • ½ tsk röd currypasta
  • 1 ½ tsk koncentrerad buljong
  • 2 msk. kinesisk soya
  • 1 msk. teriyaki sås
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar (2cm stora kuber funkar bäst). Skär paprikan och löken i småbitar. Rosta chilin i torr gryta, när den rostats lite och börjat ryka häller du i oljan och spiskummin / paprikapulver. Rör om och stjälp i kycklingen. Bryn en liten stund och tillsätt paprika och lök. Rör runt och häll i vatten och buljongkoncentrat, röd currypasta, soya och teriyakisås. (En riktig kock påpekar säkert likheten mellan soya och teriyaki, men jag gjorde så här och det var grymt gott.)
    2. Låt puttra en stund och tillsätt grädden. Örtsalta och peppra efter känsla (eller smak om du är säker på att kyckligen är klar) och tillsätt crème fraichen. Låt gärna gryta puttra medan du kokar riset.
    3. Servera gärna med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben