Het kycklinggryta från Mexiko

Serverar: 4 portioner

GI

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 dl röda eller bruna bönor, kokta
  • 400 g passerade tomater
  • 2 röda lökar, hackade
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 4 dl vatten
  • ½ st hönsbuljong
  • 2 vitlöksklyfta(or), hackade
  • 1 msk olivolja
  • Timjan
  • Tacokrydda
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • 3 dl ris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek den i olja.
    2. Tillsätt sedan lök och paprika och fräs dessa en stund.
    3. Rör ner alla kryddor utom salt och cayennepeppar. Blanda ner bönorna och tomaterna i en gryta. Låt allt koka ca 10 minuter.
    4. Tillsätt vatten och buljongtärning, späd med mer vätska om det behövs. Koka upp.
    5. Servera med kokt ris eller bröd.
    6. Näringsvärde per portion: Kcal: 397 Kolhydrater: 55 g Protein: 28 g Fett: 6,5 g

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben