Het majssoppa.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Höstvärmande.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 grön eller röd chilifrukt ( spansk peppar )
  • 1 msk margarin
  • 1 liter hönsbuljong ( tärning + vatten )
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 burk majskorn 340 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 2 kryddade korvar t.ex piccaro, chorizo eller bratwurst
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Skölj kärna ur och strimla chilin.
    2. Fräs potatis, lök och chili i matfett i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 10 minuter.
    3. Mixa soppan slät med en mixer. Rör i crème fraiche och majsen med sitt spad. Smaka av med salt och peppar.
    4. Repa bladen från basilikan och lägg dem i soppan. Skär korven i skivor. Stek dem utan extra matfett i en stekpanna.
    5. Lägg korven i soppan och servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben