Het mexikansk fläskfilé med citronris

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé är en alldeles ypperlig köttbit att hetta till - att receptet sedan är enkelt är ju inte helt fel :-D

Ingredienser

  • 800 g Scan Piggham fläskfilé
  • 100 g riven ost
  • Paprikasås
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 urkärnade gröna paprikor
  • 2-4 gröna medelstora chilifrukter urkärnade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Citronris
  • 3 dl basmatiris
  • 4 ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 100 g cashewnötter, grovhackade
  • 1 msk röda linser
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 hela röda chilifrukter, torkade
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 msk färsk koriander, strimlad
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Paprikasås: Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare i någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Salta, peppra, häll över paprikasåsen och strö över ost. Gratinera i ugnen tills det fått en fin färg, ca 15 minuter.
    4. Citronris: Skölj riset väl under rinnande kallt vatten. Häll det tillsammans med vatten och salt i en kastrull. Koka upp, rör om och låt sjuda i 10 minuter under lock. Ta bort kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter.
    5. Fräs cashewnötter, linser, senapsfrön och hackade chilifrukter i olja i en stekpanna i någon minut. Vänd ner blandningen i riset tillsammans med resterande ingredienser.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anatha 19 november 2010

    Väldigt väldigt gott! Min nya favorit rätt!

    MrsC 19 november 2010

    Härligt!! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben