Het och krämig lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Den här laxen går supersnabbt att göra och den här helt sjukt god!

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilè
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkade chili flingor
  • ½ dl sweet chili
  • Vegeta eller salt
  • 1 fiskbuljongstärning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Lägg laxen i en ungsform, smula över fiskbuljongen. Häll crème fraice och grädden i en skål, pressa i vitlöken och häll i chiliflingorna. Vispa tills grädden och crème fraichen blandats ihop ordentligt. Häll sedan i sweet chilin, blanda allting jämt och häll såsen över laxen.
    3. Lägg i ugnen och låt den små puttra under folie i ca 10 minuter, ta sedan av folie och låt fisken få lite färg i ca 5 minuter. Klart att serever med jasmin ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben