Het räkgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och het.

Ingredienser

  • 1 kg räkor
  • 2 lökar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 burk krossade tomater
  • 3msk tomatpuré
  • 1 krm cayenne peppar
  • 1 fiskbuljong
  • 2 burkar creme fraiche
  • salt
  • citron
  • Instruktioner

    Hacka och fräs lök och vitlök. Häll i krossade tomater, tomatpuré och creme fraiche, krydda med cayenne peppar och curry. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och saften ifrån 1 citron. Lägg i räkorna sist och låt bli varmt. Byt gärna ut eller fyll å med krabba eller kräftstjärtar. Serveras med ris, sallad och vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lilith 11 december 2009

    Hej, Det här är ett gammalt favvisrecept för mig. Tror till och med att jag har urklippet kvar från tidningen det publicerades i någonstans. Några tips bara... Grytan blir bättre om man låter tomatpurén fräsa med lökhacket i någon minut innan man tillsätter de krossade tomaterna. Personligen hade jag ökat mängden krossade tomater något. Vill minnas att det var 2 burkar i originalreceptet men det blir perfekt med 500g! Sist, men inte minst, låt grytan puttra i ca 10 min innan du häller i creme fraichen. Låt det sedan koka upp. Tillsätt räkor och smaka av med citron, salt och peppar. Den blir krämigare om creme fraichen inte kokar med hela tiden och det är lättare att få till balansen efter att räkorna tillsatts. Detta eftersom "volymen" förändras när skaldjuren läggs i samt att de är lätt salta vilket påverkar saltmängden som ska tillsättas. Med all vänlighet och respekt! /Lilith

    dessa77 12 augusti 2010

    Klockren.. smidigt, lätt och med saker man vanligtvis har i kylskåpet. Stor favorit.. tack :)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben