Het röd sås

Ingen kokning behövs när du snabbt mixar ihop denna heta och mustiga sås som passar till både kött, korv och grönsaker.

Ingredienser

  • 1 röd paprika, stor
  • 1 röd lök, stor
  • 1 chilifrukt
  • Några blad färsk basilika eller koriander
  • 400-500 g krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Dela och kärna ur paprikan, skär i stora bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Dela chilifrukten. Peta bort kärnor och mellanväggar om du vill ha en mild smak på såsen, annars inte.
    2. Mixa paprika, lök, chilifrukt och basilika till ett grovt hack i matberedare. Tillsätt tomatkrosset, socker och salt. Mixa till sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Lyckas med sås
    Kan man grunden för att göra en sås kan man sedan variera den i det...

    Knepen för en god sås
    Vanligtvis brukar jag inte uttrycka mig så starkt, men jag tycker d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben