Het tomat och böngryta med kabanoss

Laktos och glutenfritt.

Ingredienser

  • 500 g kabanoss
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk gul curry
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 burk krossade tomater + en burk vatten
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Ett gott bröd
  • Naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, skala och skiva vitlöken. Skala och slanta morötterna. Fräs grönsakerna i olja, strö över curry och cayennepeppar och låt det fräsa med en kort stund.
    2. Tillsätt tomaterna, skölj ur burken med vatten och slå det i grytan. Tillsätt kidneybönor och kikärtor. Låt alltsammans koka upp och puttra samman en stund, smaka av med salt och peppar. Skiva korven och lägg ner i grytan. Låt allt bli varmt.
    3. Servera grytan med ett gott bröd och gärna en klick naturell yoghurt som gör smaken mildare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben