Hjalmars viltgryta

Serverar: 2 portioner

Detta recept är för 2 person, mycket god

Ingredienser

  • 250 g Grytbitar av älg; eller älg- eller renskav
  • 3 tsk Vetemjöl
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Margarin
  • 2 1/2 dl Vatten
  • 1/2 Buljongtärning
  • 4 Krossade enbär
  • 1/2 tsk Krossad grönpeppar
  • 1 Vitlöksklyfta; liten och -krossad
  • 1 1/2 dl Vispgrädde
  • 1/2 tsk Ljus fransk senap
  • 1/2 tsk Tomatpuré
  • 1 tsk Svartvinbärsgelé
  • salt
  • peppar efter smak
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl och salt i en plastpåse. Lägg i köttbitarna och skaka om så mjölet blir jämt fördelat. Bryn köttet i margarinet i en stekgryta. Sänk värmen, häll på vattnet och lägg i buljongtärning, enbär och grönpeppar. Låt sjuda 20-60 minuter beroende på köttets kvalitet. Rör om någon gång under tiden. Blanda i vitlök, grädde, senap, tomatpuré och gelé. Låt koka utan lock tills såsen har bra konsistens. Smaka av med peppar och salt. Serveras med pressad potatis (helst mandelpotatis) eller ris plus strimlad isbergssallad med hackad purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 2 juni 2008

    Det här var supergott. Det enda som inte stämmer med ditt recept är att jag tog röd vinbärsgele i stället för svart. Mmm, gott, gott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben