Höstens kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Vi har brynt den örtkryddade kycklingen i lite buljong. Detta är ett säkert sätt att få kycklingen saftig eftersom köttet får behålla sin sky.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4-5 morötter
  • 1 kålrabbi eller kålrot
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk hackad färsk oregano + färsk oregano till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och kålrabbin och skär dem i 1 cm tjocka och 2½ cm långa bitar. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor ugnsfast gryta. Krossa vitlöksklyftan lite och fräs den i 3 minuter. Ta upp vitlöken och kasta bort den.
    2. Öka till medelhög värme. Halvera kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, peppar och salt. Tillsätt kycklingfiléerna till grytan och bryn dem 2 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Lägg över kycklingen på ett fat och ställ åt sidan.
    3. Tillsätt morötter, kålrabbi eller kålrot, buljong och oregano till grytan. Fräs i 5 minuter och lägg sedan i kycklingen. Täck över grytan med aluminiumfolie.
    4. Sätt in grytan i ugnen och stek tills kycklingen inte längre är rosa inuti och rotfrukterna är mjuka, 20-25 minuter. Garnera med färsk oregano och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben