Höstens kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Gör den här mustiga grytan en dag i förväg så hinner smakerna mogna.

Ingredienser

  • Ca 1 kg kycklinglår
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 250 blandad svamp
  • 1 liten purjolök
  • 3 dl crème fraiche
  • ½ dl konc svart vinbärssaft
  • 5 enbär
  • 1 tsk timjan
  • Kinesisk Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Hetta upp smör i en stekgryta och bryn kycklingen. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skölj, ansa och skiva purjon. Blanda ner svamp och purjo i grytan och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt crème fraiche och saft, krossa och lägg i enbär, tillsätt timjan. Låt grytan puttra 15 20 minuter, rör om då och då. Kontrolera att köttet är genomstekt. Smaka av med soja, salt och peppar. Späd med lite vatten om det behövs

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben