Hokifilé i ugn med tomat och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God barnvänlig vardagsfisk!

Ingredienser

  • Hokifilé ( el liknande fisk)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Créme fraiche
  • Matlagningsgrädde
  • Ketchup
  • Röd chilipulver
  • Champinjoner
  • Mozzarella
  • Instruktioner

    1. Sär Hokifilén i skivor och lägg i en ugnssäker form. Salta och svartpeppra på fisken. Lägg några små klickar smör över fisken. Sätt in i ugnen (225 grader ca 15 min).
    2. Blanda såsen: 2 dl Creme Fraiche (lätt - 15%) 1 dl matlagningsgrädde 3 msk ketchup ½ krm rött chilipulver
    3. Allt detta blandas ihop i en skål. Bryn ca 200 g champinjoner i en stekpanna. Ta ut den förstekta fisken ur ugnen. Häll på champinjonerna samt den tillredda såsen. Skär två tomater i skivor och lägg ovanpå fisk+chaminjoner+sås.
    4. Strö rikligt med riven mozzarellost över allt. In i ugnen ytterligare ca 15-20 min. (225 grader) Servera gärna med pressad potatis och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben