Hollandaisegratinerad spätta

Serverar: 4 portioner

Även när man ska laga mat till fest gäller det att försöka göra saker och ting lätt för sig. Med färdig hollandaisesås gör du enkelt en läcker fiskrätt.

Ingredienser

  • 500-600 g spättafiléer eller annan plattfisk
  • 50 g purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2½ dl hollandaisesås, färdig
  • 1 dl crème fraiche
  • Kajennpeppar
  • ½-1 tsk salt
  • Peppar
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Garnering
  • Purjolök
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolöken. Smält matfettet i en kastrull och fräs purjolöken några minuter. Tillaga hollandaisesåsen enligt anvisning på förpackningen, blanda ned crème fraiche och krydda ev med litet kajennpeppar.
    2. Strö salt och peppar på fiskfiléerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form. Pressa över citronsaft, strö över den frästa purjolöken och häll på såsen. Gratinera i mitten av ugnen i 200-225° ca 30 minuter eller tills fisken fått färg.
    3. Strö över litet finstrimlad purjolök och servera med kokt potatis eller ris, kokta morotsstavar och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben