En enkel marinad som är söt och saftig och får munnen att vattnas. OBS! måste göras i stor mängd eftersom att den går åt så snabbt :-)
Ingredienser
1000 g fläskkarré
2 stora gula lökar
2 stora vitlökar
Ca 2 dl olivolja
Ca 1 dl kinesisk soja
2 msk honung
1 krm kajennpeppar
Koriander (torkad krydda)
Grillkrydda
Malen svartpeppar
Olivolja (för stekning)
Salt (vid stekning)
Helt enkelt suveränt gott. Mycket mört smälte i munnen goda kryddor, men jag uteslöt saltet helt ( både soyan och grillkryddan är det sälta i ). Näta tjejmiddag är menyn given......=)
Glömde säga vi åt potatisgratäng till . Satt som en smäck....=)
Helt otroligt vad man kan göra med en fläskkarre! Andra gången jag gör den nu, lite mer vitlök denna gång. Tack så jättemycket för receptet! Ingemar
Köpte fläskkarré på extrapris och funderade på vad jag skulle kunna göra för gott. Hittade så ditt recept och marinerade köttet över natten.Men jag gjorde 2 rätter. Först ditt suveräna och av andra hälften gjorde jag en improviserad kinarätt. Brynte då köttet tillsammans med strimlad vitkål, strimlade morötter och vattenkastanjer. Rev även lite färsk ingefära över allt och lät det puttra på en stund.Serverade nudlar till och sim sala bim fick jag två billiga jättegoda anrättningar.Tack SteStar.
Toppengott!! Använde fläskfile och kycklingfile som fick ligga och marinera ett dygn. Glömde salta i stekpannan men det blev bra ändå. Barn i alla åldrar mumsade glatt.
Fantastiskt gott! REKOMMENDERAS!!! Jag gjorde bara en liten sats till mig, men jag skulle ha följt ditt OBS om att göra en stor mängd. En släkting fick smaka en liten bit och ville gärna ha mer. Nästa gång lagar jag på 1 kg fläskkarré.
Hej du, denna rätt gjorde jag för 5 dagar sedan. Nu har jag gjort den igen. Otroligt gott blev det. Jag lät "bitarna" marinera i nästan ett dygn. Denna gång köpte jag drygt 2 kg fläskkarre på Coop. Allt blev på ditt recept. Frys i lagom portioner och sedan i husbilen. Ingemar
Supergott