Honungs- och vitlöksmarinerad fläskkarré i bitar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar

En enkel marinad som är söt och saftig och får munnen att vattnas. OBS! måste göras i stor mängd eftersom att den går åt så snabbt :-)

Ingredienser

  • 1000 g fläskkarré
  • 2 stora gula lökar
  • 2 stora vitlökar
  • Ca 2 dl olivolja
  • Ca 1 dl kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1 krm kajennpeppar
  • Koriander (torkad krydda)
  • Grillkrydda
  • Malen svartpeppar
  • Olivolja (för stekning)
  • Salt (vid stekning)
  • Instruktioner

    1. Hacka fläskkarrén i "munsbitar" och lägg det i en skål.
    2. Hacka gul lök och vitlöken, och blanda detta tillsammans med olivolja, soja, svartpeppar, kajennpeppar, koriander, grillkrydda och honunge. Lägg inte i salt eftersom att det "kramar ur" saften ur köttet, det gör det nämligen inte sedan vid stekning.
    3. Blanda marinaden tillsammans med köttet, täck över med folie och låt det stå i minst 1 timme. Blir annars godare om det får stå i 12 timmar.
    4. Sätt på plattan på det högsta och häll i olivolja i stekpannan. När oljan rinner lätt i pannan är det dags att sänka värmen till det näst högsta och lägga i köttet i satser och salta efter smak. Viktigt att det omrörs ofta, så att all sidor steks.
    5. Stektiden beror på storleken på stekpannan och hur stora satserna är. Den normala stektiden är mellan 5-7 minuter.
    6. Passar till tsatsiki och potatisrätter. OBS! inte svensk husmanskost.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (8)

    sheeta 13 november 2010

    Helt enkelt suveränt gott. Mycket mört smälte i munnen goda kryddor, men jag uteslöt saltet helt ( både soyan och grillkryddan är det sälta i ). Näta tjejmiddag är menyn given......=)

    sheeta 13 november 2010

    Glömde säga vi åt potatisgratäng till . Satt som en smäck....=)

    ingemar75 16 december 2010

    Helt otroligt vad man kan göra med en fläskkarre! Andra gången jag gör den nu, lite mer vitlök denna gång. Tack så jättemycket för receptet! Ingemar

    lapp 11 december 2011

    Köpte fläskkarré på extrapris och funderade på vad jag skulle kunna göra för gott. Hittade så ditt recept och marinerade köttet över natten.Men jag gjorde 2 rätter. Först ditt suveräna och av andra hälften gjorde jag en improviserad kinarätt. Brynte då köttet tillsammans med strimlad vitkål, strimlade morötter och vattenkastanjer. Rev även lite färsk ingefära över allt och lät det puttra på en stund.Serverade nudlar till och sim sala bim fick jag två billiga jättegoda anrättningar.Tack SteStar.

    Wickis 10 februari 2012

    Toppengott!! Använde fläskfile och kycklingfile som fick ligga och marinera ett dygn. Glömde salta i stekpannan men det blev bra ändå. Barn i alla åldrar mumsade glatt.

    DoctorWho 25 maj 2012

    Fantastiskt gott! REKOMMENDERAS!!! Jag gjorde bara en liten sats till mig, men jag skulle ha följt ditt OBS om att göra en stor mängd. En släkting fick smaka en liten bit och ville gärna ha mer. Nästa gång lagar jag på 1 kg fläskkarré.

    ingemar75 5 juni 2012

    Hej du, denna rätt gjorde jag för 5 dagar sedan. Nu har jag gjort den igen. Otroligt gott blev det. Jag lät "bitarna" marinera i nästan ett dygn. Denna gång köpte jag drygt 2 kg fläskkarre på Coop. Allt blev på ditt recept. Frys i lagom portioner och sedan i husbilen. Ingemar

    tomisi 28 november 2014

    Supergott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben