Honungsmelon med lufttorkad skinka och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Godare och mer snabblagad än såhär kan lunchen knappast bli.

Ingredienser

  • 1 honungsmelon
  • 12 skivor lufttorkad skinka
  • 2 buffelmozzarellaostar, á 125g
  • 50 g svarta oliver
  • 50 g blandade små sallads- och örtblad tex. spenat, senapsört, basilika, rucola, mangold, máchesallad
  • 1½ msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja, extra virgin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Ciabattabröd
  • Instruktioner

    1. Skär melonen i 8 klyftor och gröp ur ev kärnorna. fördela skinkskivorna på tallrikar och lägg på melonklyftorna. Skär mozzarellaosten i stora kuber och lägg på tallrikarna. Strö över oliver.
    2. Blanda salladen i en skål med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Toppa melonen med salladen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lindvallen 7 augusti 2010

    Super god och uppskattad förrätt. Jag hoppade över grönsalladen och tillsatte lite pinjenötter.Denna rätt kommer jag att servera fler gånger. Mvh Malin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben